Logo Beelsamen servicii funerare
0736.200.300 Contact 24/7

Intelegerea procesului de incinerare

Ce reprezinta procesul de incinerare

Incinerarea este un proces mai putin utilizat in randul romanilor, in comparatie cu inhumarea clasica, desi in istoria si in traditia noastra acest proces este des intalnit. Moartea este un adevar crud, pe care orice muritor va trebui sa il imbratiseze la un moment dat. Moartea unei persoane dragi poate fi cu adevarat devastatoare, dar, indiferent cat de dificil este acest process, trebuie sa ne asiguram ca ultimele dorinte si riatualuri sunt indeplinite chiar daca este vorba de incinerare, o alternativa la inmormantare. Unele culturi si religii abordeaza calea incinerarii frecvent, in timp ce altii considera ca fiind variana care ii multumeste cel mai mult si lasa detalii celor dragi privind acest proces.

Incinerarea provine din latinescul cremo ceea ce inseamna "sa arda" si reprezinta una dintre cele mai vechi moduri de eliberarea a corpurilor neinsufletite. Totusi, odata cu trecerea timpului acest ritual a fost inlocuit de alte procese.

Cum decurge procesul de incinerare

Inainte de inceperea procesului de incinerare, asigurati-va ca au fost indeplinite toate ritualurile si ceremoniile necesare, de asemenea luati in considerare ca toate documentele si autorizatiile sa fie completate si semnate. Eliberarea actelor si procesul de furnizare a autorizatiilor poate dura pana la 48 de ore, de aceea asigurati-va ca demarati acest proces cat mai repede. Pentru a grabi procesul si pentru a va asigura ca aveti toate documentele necesare, puteti apela la o firma de servicii funerare, care va oferi acest proces in mod gratuit in baza talonului de pensie a persoanei decedate si se ocupa de solutionarea actelor mult mai repede.

Corpul neinsufletit este amplasat intr-un cosciug de incineratie din lemn sau intr-o cutie de carton special conceputa pentru un astfel de proces.

Este important de stiut ca familia trebuie sa comunice firmei de pompe funebre cu care colaboreaza pentru acest eveniment daca corpul neinsufletit detine proteze, stimulator cardiac, sau alte dispozitive mecanice sau radioactive. Exista posibilitatea ca aceste produse sa fie eliminate inainte de inceperea procesului de incinerare deoarece exista o sansa ca acestea sa explodeze iar acest lucru poate deteriora camera de incinerare.

In continuare, sicriul este plasat in camera de incinerare, dupa ce toate bijuteriile au fost in prealabil eliminate, usa se sigileaza iar masina este pornita de catre operator pentru un proces de pre-incalzire a cuptorului urmat de procesul propriu-zis de ardere. Temperatura poate ajunge la peste 1000 de grade Celsius iar procesul de ardere este de obicei alimentat de gaze naturale sau propan.

Poate dura aproximativ 2 ore pana cand trupul este redus pana in stadiul fragmentelor de oase, tesuturile moi sunt evapoarate si oxidate datorita caldurii iar gazele produse sunt eliminate printr-un sistem de ventilatie. Odata ce procesul este finalizat, camera de incinerare este lasata aproximativ 1 ora pentru o racire adecvata. Dupa acesta perioada fragmentele osoase sunt depozitate intr-o zona separata de lucru pentru eliminarea eventualelor suruburi sau membre de titan.

Fragmentele osoase sunt depozitate intr-un process numit cremulator care pulverizeaza ramasitele osoase intr-o pudra fina cunoascuta si sub forma de cenusa. Acesta substanta este furnizata famliei intr-o urna care poate fi ulterior, conform traditiei sau dorintei decedatului pastrata, sau imprastiata intr-o zona draga persoanei trecuta in nefiinta sau ingropata.

Optarea pentru inmormantare sau incinerare este o decizie persoanala, asta daca religia nu impune altceva, dar prin alegerea incinerarii costurile vor fi considerabil mai reduse.

Alatura-te discutiei