Logo Beelsamen servicii funerare
0736.200.300 Contact 24/7
Afla de la Beelsamen cum poti intra in posesia unui loc de veci gratuit.
loc de veci gratuit

Care sunt cimitirele si crematoriile ce apartin A.C.C.U.

Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane are in subordine doua crematorii: Cenusa si Vitan Barzesti. Locuitorii Municipiului Bucuresti pot intra in posesia unui loc de veci gratuit in unul dintre urmatoarele cimitire: Bellu, Berceni 2, Bucurestii Noi, Colentina ( Reinvierea ), Damaroaia, Ghencea, Domnesti, Iancu Nou, Izvorul Nou, Metalurgiei, Pantelimon 2, Sfanta Vineri, Straulesti 2, Tudor Vladimirescu si Cimitirul Vest. Locurile de veci se ofera in cimitirul in care mai exista locuri disponibile.

loc de veci

Categorii de cimitire disponibile in Romania

Cimitirele se impart in trei categorii:

  • 1. de stat (ce sunt administrate de Consiliului General al Municipiului Bucuresti ),
  • 2. parohiale, care apartin bisericilor de diferite culte, cele mai multe apartinand Bisericii Ortodoxe Romane,
  • 3. private, care sunt autonome, administrate de firme sau de diferite persoane.

Ultimele doua categorii de cimitire nu sunt administrate si coordonate de A.C.C.U., astfel, acestea functioneaza dupa reguli proprii.

loc de veci in Bucuresti

Cum se obtine locul de veci gratuit si pe cat timp

Locul de veci oferit de Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane se poate obtine in prima faza pe o perioada de 7 ani, dupa care se pot inainta formele si documentele necesare concesionarii acestuia pe o perioada nelimita. Acest lucru se poate realiza dupa inmormantare, familia avand la dispozitie 7 ani pentru a ridica un referat de la cimitirul unde este inmormantata respectiva persoana si care se depune la sediul A.C.C.U. din Intrarea Serelor nr. 1, sector 4, Bucuresti, pentru a se elibera actul de concesiune.

Ce presupune un loc de veci gratuit si care sunt taxele de intretinere

In momentul primirii unui loc de veci, se realizeaza o groapa dubla, urmand ca decedatul sa fie inhumat in partea inferioara (in adancime), iar deasupra ramanand un loc liber ce poate fi utilizat de familie in eventualitatea unui alt deces.

De la momentul decesului si cat timp locul de veci este in concesiune, proprietarul are obligatia de a plati un impozit anual, in momentul de fata acesta fiind de 8 lei/an. Obligatia concesionarului mai consta si in achitarea taxelor de inhumare, precum placile care sunt folosite, sapatul gropii, acoperirea acesteia, etc.

Dupa efectuarea demersului de concesionare a locului de veci pentru o perioada nelimitata de timp, se pot efectua lucrari de amenajare ( impodobire / infrumusetare ) a mormantului, dar numai cu o firma autorizata de Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Servicii funerare Beelsamen va poate asista in mod gratuit pentru concesionarea unui loc de veci, pregatind actele si dosarul necesar, si insoteste familia la sediul A.C.C.U. pentru realizarea formalitatilor necesare.

Speram sa va putem ajuta cu toate resursele necesare, sa va sustinem si sa va fim aproape atunci cand aveti mai multa nevoie.

Informatii aditionale. 0736.200.300