Skip to content Skip to footer

Sicrie

Sicriul, cunoscut si sub denumirea de “cosciug”, “racla”, “coparseu”, “lada”, “tron”, reprezinta o cutie din lemn, de cele mai multe ori, in care este depozitat un trup neinsufletit, in vederea inhumarii sau a incinerarii.

Dupa cum spuneam, sicriul poate fi confectionat din lemn, metal, zinc, sticla. Legislatia tarii noastre impune ca inhumarea sa fie efectuata numai in sicrie de lemn, datorita caracterului sau biodegradabil . Esentele folosite sunt cele de stejar, brad, tei, cires, plop, fag, mahon, etc.

Din punct de vedere estetic, sicriele deosebesc prin numarul de colturi; 4 colturi, 6 colturi(hexagonale), 8 colturi (octogonale).

In tarile crestine europene modelul cel mai des intalnit este acela de sicriu hexagonal, ce au capacul dintr-o singura bucata, pe cand in tarile din America se folosesc sicriele cu dubla deschidere, de tip Boston.

Sicriele pot fi accesorizate, in functie de model, atat interior, cat si exterior. Lenjeria care imbraca sicriul poate fi confectionata din poliester, satin, material matlasat si brodat cu motive traditionale romanesti sau cu simboluri crestine. Aceasta este alcatuita din: imbracaminte de capac, respete care imbraca sicriul, perna, orar mic, orar mare si voal.

Sicriului i se pot adauga manere, crucifix, suruburi ornamentale de prindere a capacului sau alte particularitati.

Funerare Beelsamen va pune la dispozitie un catalog electronic, ce contine o gama variata de modele de sicrie. O alta modalitate de a alege un model de sicriu este aceea de a ne vizita in showroom-ul din Strada Ghidiceni 39, Bragadiru, Ilfov.

Afișez toate cele 8 rezultate

Informatii la 0736 200 300