Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gasirea unui sens in viata atunci cand o persoana apropiata moare nu este usor, deoarece un asemenea eveniment nu ne afecteaza doar trupul cand si psihicul. Cu toate acestea cautarea sensului atunci cand cineva moare poate face diferenta si poate contribui la metoda de a face fata durerii si de a reinvesti in propria viata. De aceasta parere este Medicul psihiatru elvetian, Carl Jung, fondatorul psihologiei analitice care a spus ca “Sensul face foarte multe lucruri suportabile – probabil totul”.

Cautarea unui sens in stadiul incipit este inutil, in primul rand trebuie sa iti oferi timp pentru a-ti exprima emotiile, eventual fa tot efortul pentru a gasi un sens in pierderea ta. Iata sapte considerente care au oferit semnificatie pentru altii, dupa moartea unei persoane dragi, acestea te-ar putea ajuta in propria cautare.

1. Conceptul de a cauta un anume sens deriva din increderea ca exista o lume a spiritelor. Multi oameni au raportat ca au trait o experienta care i-au convins ca exista o lumea a spiritelor si o viata de apoi. Experienta “aproape de moarte” a avut loc la peste 8 milioane de oameni care au spus ca au trait momente cand au mers printr-un tunel, ca au vazut predecesori de ai sai sau ca au vazut o lumina puternica.

Altii care au experimentat moartea unei persoane dragi s-au confruntat cu vise, viziuni si diverse evenimente sincronistice si simbolice, numite experiente extraordinare. Pentru anumite persoane aceste experiente au oferit confort iar pentru altii puterea de a crede ca cei dragi lor traiesc intr-o alta existenta. Acest lucru a avut un puternic impact asupra perioadei lor de doliu si de remodelare.

2. Gasirea unui anume sens poate fi in coordonata cu celebrarea vietii traite de acea persoana, acest lucru poate include dedicatii, memorii care desfasoara o anumita traditie. Unii supravietuitori au lansat grupuri de sprijin pentru cei din comunitatea lor si isi dedicata o buna parte din timp nevoilor acestora.

3. Sensul poate deriva din credinta in rai sau in iad. Multi oameni care sunt in doliu isi gasesc alinarea in increderea ca cei apropiati lor sunt in rai impreuna cu Dumnezeu. De asemenea, multi imbratiseazadoctrina comuniunii sfintilor, in cazul in care se pot ruga pentru cei dragi, si sa le ceara sa ia legatura cu Dumnezeu pentru ei.

4. Sensul mai poate deriva si cu increderea ca dragostea nu moare niciodata. Multi care primesc un semn de la persoana iubita care nu mai este printre noi o interpreteaza ca pe un act de iubire. Iubirea pentru persoana trecuta in nefiinta continua in timp ce isi dezvolta o noua si sanatoasa relatie. Este extrem de eficient sa te stimti iubit si sa oferi dragoste la randul tau.

5. Credinta ca uneori poate exista o reuniune cu persoana decedata poate fi reprezenta un sens. Cei care cred in rai sau in viata de apoi sunt convinsi ca se vor revedea cu persoana iubita dupa cei la randul lor vor muri. Aceste persoane nu au frica de moarte si isi investesc energia in viata prezenta.

6. Sensul se mai poate releva in convingerea ca persoana apropiata este intr-o viata de apoi si este bine si sanatoasa. Multe dintre experientele pe care persoanele indoliate le-au avut ii arata pe cei apropiati intregi si sanatosi si sunt satisfacuti ca acele persoane nu mai sunt in durere.

Este cat se poate de clar ca exista multe metode prin care putem gasi sensul in moartea unei persoane apropiate, lucru care ii ajuta sa isi integreze pierderea in viata lor existenta. Multe lucruri depinde de increderea persoanei respective, tipul de relatie pe care a avut-o cu acea persoana si modul in care aceasta a murit. Cautarea sensului este o parte importanta a procesului de durere pentru cei mai multi, si devine in mod frecvent un moment in care suntem deschisi la revizuirea diferitelor opinii si credinte despre viata si moarte. Dr. LaGrand este un consilier de durere si autorul a opt carti, cea mai recenta si populara este: Studiu ale intalnirilor extraordinare ale persoanelor indoliate. El este cunoscut la nivel mondial pentru cercetarile sale pe experientele extraordinare (fenomene de comunicare dupa moarte).

Go to Top
Informatii la 0736 200 300