Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum sa ne exprimam simpatia fata de cineva care sufera o pierdere

Moartea este ceva ce oamenii nu vor sa se gandeasca. Acest lucru face doar ca persoana sa se simta atat de rau in interiorul sau si sa-si faca griji daca acest lucru ar fi putut fi prevenit. Adevarul este ca moartea este o alta faza a vietii. Invatand cum sa faca fata acestei situatii atunci cand se intampla in familie, individul va putea sa exprime aceleasi simpatii si preocupari atunci cand acest lucru se intampla unui iubit sau unui prieten. Iata cateva sfaturi care va arata simpatie si compasiune  atunci cand se intampla acest lucru altora.

1. Spunand cateva cuvinte de confort, este cel mai bun mod de a consola pe oricine in aceasta situatie si de a oferi condoleante pentru pierderea suferita.

2. Daca individul este un om de afaceri si cel decedat era un client obisnuit, trimiterea florilor probabil va fi cea mai buna modalitate de a multumi persoanei pentru patronajul din trecut. Acest lucru se poate face, de asemenea, unui angajat de-a lungul anilor care a servit la cresterea companiei.

3. Uneori nu putem oferi prea multe familiei indurerate. Cei de la locul de munca pot pune o colectiea timpului petrecut sau al evenimentelor la care au luat parte impreuna si o pot oferi familiei. Nu conteaza cat de mult este, ci doar gandul este ceea ce conteaza cel mai mult.

4. Unii oameni nu sunt capabili sa spuna lucrurile potrivite in timpul acestei dureri. Daca se intampla acest lucru, probabil ca va fi o idee buna sa asteptati o luna inainte de a pune ceva pe hartie sub forma unei scrisori sau a unei carti ca o modalitate de a arata respectul pentru ceea ce sa intamplat.

5. Durerea dureaza mult. Cand intristarea este la final, poate ca este timpul sa iesiti si sa va distrati. Acest lucru nu inseamna sa vizionati un film sau sa mergeti la parcul de distractii. Apropiatii ar trebui sa faca ce vrea celalalt.

6. Este gresit sa-i spuneti celuilalt, stiu ce simtiti, mai ales daca nu ati mai fost niciodata in aceasta situatie. In schimb, va fi mai bine sa ii transimiteti idea ca sunteti acolo daca este nevoie de ceva sau daca doreste sa vorbeasca cu cineva.

7. In timp, vindecarea poate incepe prin a vorbi despre pierderea suferita. Ceea ce a cauzat acest lucru si lucrurile care au fost facute pentru a opri acest lucru mai ales daca aceasta a fost o boala fatala. Acest lucru ar trebui sa treaca la lucruri mai bune, cum ca in cele din urma durerea sa terminat si el sau ea se afla intr-un loc mai bun. Va fi mai bine sa va amintiti momentele bune petrecute si ceea ce a facut ca individul sa se evidentieze fata de ceilalti.

8. Viata continua dupa ce persoana decedata a fost ingropata. Din moment ce persoana apropiata are alte obligatii, cum ar fi munca si alte indatoriri pentru familie, nu ar face rau sa dati il contactati mai des sau sa mergeti in vizita mai frecvent. Individul va aprecia cu siguranta acest lucru mai mult decat orice altceva, deoarece alti oameni vor fi doar acolo in timpul serviciilor funerare.

Moartea unui apropiat este un soc si dureros pentru cei care sunt prezenti. Se pot spune cateva cuvinte amabile in timpul ceremoniei, ca o reamintire a importantei acester persoane in viata individului.

Funeralele sunt costisitoare. Oferirea unui ajutor financiar pentru a acoperi anumite cheltuieli este o alta modalitate de a arata simpatie familiei care a suferit o pierdere. Daca banii nu vor fi acceptati, poate ca ar fi mai potrivita sa ii oferiti in scop de caritate in onoarea celui decedat.

Exista si alte modalitati de a arata simpatie pentru cineva care a suferit o pierdere. Religia persoanei este importanta pentru a evita orice greseala. Nu este niciodata usor ca oricine sa treaca printr-o pierdere tragica. Cel mai mic gest este mai mult decat suficient in aceasta perioada de durere. Prin a pune lucrurile deoparte si a petrece timp cu cei din acea situatie, acest lucru va arata cu adevarat daca sunteti cu adevarat implicat sau nu.

Go to Top
Informatii la 0736 200 300